zondag 13 mei 2018

Onverwacht.

Nee, niet onverwacht maar toch wel plotseling kregen wij het bericht dat Annie, de oudste zus van Diny, was overleden.
En wat doe je dan? Ja, dan stappen we maar weer in de camper om de lange reis naar het noorden te ondernemen. We hoefden ons niet echt te haasten want de begrafenis was bijna een week later gepland.

Dus konden we ook nog even bij Marcel en Sylvie langs om zijn zoveelste verjaardag mee te vieren. Tevens konden we onze Achterhoekse familiebezoekronde maken. Niet dat we iedereen gezien hebben, maar toch wel een heleboel.
En niet te vergeten: even bij de Hema en de AH langs voor enige onmisbare aankopen. Jammer genoeg hebben we deze keer de viskramen gemist, zodat we zonder een zoute haring geproefd te hebben weer op huis aan moesten.

We troffen het met het weer in Nederland, de zon scheen bijna de hele week en het was lekker warm.

De dag na de begrafenis besloten we om maar weer eens richting zuiden te trekken. Rustig rijdend  door Duitsland, Luxemburg, de zonnige Vogezen, de regenachtige Jura en de zonnige Ardéche, zijn we in vier dagen weer heelhuids thuis aangekomen, alwaar het ook al snel kloteweer was. Zuid-frankrijk onwaardig!

Vermeldenswaardig vond ik de overal verschillende prijzen van de dieselolie. Ik heb getankt voor 1,40 tot 1,50 euro per liter in la douce france, 1,20 euro in NL en 1,00 euro in Luxemburg. Verschil moet er zijn in het verenigde europa.

De twee jongste zusjes.