dinsdag 27 augustus 2013

Verfperikelen.

Mijn rode verf was bijna op, dat krijg je als je alles goed wilt onderhouden want dan verbruik je veel.
Ik ben ooit met een mooie donkerrode kleur begonnen en als het even kan wil ik dat ook zo houden. Maar die kleur is niet meer te koop bij de bricolages, soms veranderen ze het assortiment om toch vooral met iets nieuws te komen zodat je van armoede veel meer moet overschilderen dan de bedoeling was. Je kunt dat slim noemen maar ik noem dat erg vervelend.

Maar ik heb al een paar keer eerder die kleur speciaal laten bijmaken bij een verfspecialist. Dat heb ik dus nu ook maar weer gedaan. Ik had het nummer dat op het bijna lege blik stond overgeschreven en ik had een lik verf op een houtje geverfd om te laten zien welke kleur ik bedoel. Bestelling geplaatst, geen probleem.

Vandaag kon ik de verf ophalen, (Ik was er al ook al eerder geweest maar toen was het nog niet klaar!) en het stond nu klaar. Ik zag op het etiket "wit" staan en dat vertrouwde ik niet, maar dat was volgens de verfmeneer alleen maar de basiskleur, dat had niks te betekenen. "Kijk zelf maar als je het niet gelooft" zei hij en trok het blik open, waarna een prachtige lichtblauwe verf zag.

Iets was niet goed gegaan en dat iets was volgens hen dat het nummer toch echt bij die lichtblauwe kleur hoorde. Dat kan zijn, maar twee jaar geleden toch nog niet. Dat kan ik ook niet geloven want een nummer dat in 2011 rood aangeeft kan nooit in 2013 blauw betekenen. Of zie ik dat verkeerd?
Waarna ze mij ter plekke toch nog de goede kleur verschaften. Altans dat hoop ik want ik heb het nog niet vergeleken met de oorspronkelijke kleur.