dinsdag 23 mei 2017

Randonnees.


Eindelijk mocht ik dan, na lang zeuren, een nieuwe portable telefoon kopen. En telefoon met een heleboel geheugen zodat ik ook eens wat app-jes kan downloaden.
Eén daarvan is SityTrail, een app waarmee je heel veel wandel/fietsrondjes in heel Frankrijk kan downloaden en ook zelf je rondjes kan opnemen en delen. Voor velen misschien geen nieuws maar voor ons wel een prettige ontdekking.

Vorige week hebben we een beschreven route gelopen in Vals. Een mooie route, met 5 km niet te lang en niet te zwaar. Net iets voor ons. Maar een Valser (valse) boer gooide halverwege roet in de wandeling, daar waar de route door een weiland moest lopen was hij met een kudde koeien met kalveren en een stier neergestreken. En een hond en koeien met kalveren gaat niet echt samen.
Diep teleurgesteld hebben we demi tour gemaakt en zijn ons verdriet gaan verdrinken bij het restaurant in Vals. En we hebben een paar echt Nederlandse kroketten gegeten. En dat vergoedt natuurlijk veel.

Zondag hebben we een fietstochtje gemaakt in de buurt. We weten nu dat dat rondje toch wel 16,2 kilometer is en een hoogte verschil heeft van 304  meter.
Wellicht zijn er lezers die een dergelijk rondje dagelijks met twee vingers in de neus hardlopen, maar wij zijn hier volkomen tevreden mee!