zaterdag 25 mei 2019

Bescherming.


De klus is klaar!
Alle kostbaarheden staan veilig achter slot en grendel en zijn onbereikbaar voor onverlaten, dieven, rovers en ander gespuis.s. Nou ja, veilig? Met een lullig breekijzertje kom je overal binnen. Maar het gaat om het idee, je loopt er niet zo maar meer binnen. Misschien dat nog een extra laagje verf geen kwaad zou kunnen. Dat is dan weer voor later zorg.
De zwaluwen die daar al jarenlang nestelen en steeds weer de grasmaaier onder schijten, kunnen nog wel vrij in en uit vliegen om hun jongen te voeren.


En als je eens een reststukje hout overhoudt waar allerlei nuttige dingen zijn uitgezaagd dan kun je die gebruiken om iets te maken. Wat het is zou ik niet kunnen zeggen, maar het oogt wel aardig. En daar gaat het om.

Het verfwerk was gisteren een mooi klusje onder dak, want het was me toch een k.weer. Na de hitte van donderdag was 's avonds in één keer mis, het begon oerend hard te regenen en dat bleef door gaan tot een paar uur geleden op deze zaterdag. Ik heb de regenmeter nog nooit zo vol gezien als na deze wel erg lange bui.