zondag 18 november 2012

Wijn en zwijn.

Volgens wikipedia “is de primeurwijn wijn van de eerste persing, met veel 'fruit', vaak nog wat schraal bij de eerste slok, maar in de afdronk kan al wel de kwaliteit van dat jaar en dat huis worden herkend”.
Dat laatste is ons helaas niet gelukt.

Net als in andere jaren, de nieuwe wijn was niet te zuipen!
De eerste fles die we probeerden leverde klare azijn op.
Een andere fles, een beaujolaiswijn uit Gaillac, die ons werd aanbevolen als toch wel erg lekker, vonden we wel wat beter, maar nog niet je van het.

(Een beaujolaiswijn uit Gaillac, vreemd, ik dacht toch werkelijk dat de beaujolaisstreek heel ergens anders in Frankrijk gesitueerd is).

Maar het vlees van een wild zwijn is toch wel erg lekker. Goed van structuur en weinig vet. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe het klaargemaakt is. Als het in deze grote hoeveelheden gegrild wordt is, jammer genoeg, niet alles even goed gaar en gekruid.

Gelukkig werd tijdens het eten ook een côte du rhône op tafel gezet, een lekkere wijn die al een jaar heeft kunnen rijpen. Dat had toch echt wel onze voorkeur.


Verder werd door een deel van de Esplassers (het andere deel kon de tv niet zien) met grote aandacht een belangrijke rugbywedstrijd op tv gevolgd.