maandag 27 oktober 2014

Plant-en vogelparadijs.



Zondagmiddag zijn we naar Artigat getogen om eens te kijken bij een plantenruilbeurs die daar jaarlijks mede door een Nederlandse dame wordt georganiseerd. Misschien zou er nog wat voor ons bij zijn, hoewel wij zelf niets in te brengen hebben.

Het bleek dat wij veel te laat waren want die beurs was des morgens al geweest, maar er was nog wel een aantal planten overgebleven en die mochten wij met alle plezier meenemen. En dat deden wij dus met alle plezier.

Wat doe je op een mooie zonnige maandagmiddag als alle gescoorde planten geplant zijn: juist ja, je maakt een wandeling om uit te rusten.

Deze keer zijn we op zoek gegaan naar de trekvogels die in het najaar in grote getale naar het zuiden trekken.
En dat doen we in Mazéres, waar een betrekkelijk groot vogelreservaat is. Een aantal plassen zijn overgebleven na de aanleg van een snelweg en op het water van die plassen houden zich veel watervogels schuil. En die vogels zijn te spotten vanuit de vele vogelkijkhutten.


Nu vonden wij dat er niet veel vogels te zien waren. Ja, vanuit één enkele hut konden we de grauwe gans aanschouwen Maar daar werden we weggekeken door een paar vogelaars die doodstil met de camera in aanslag zaten de wachten op het nemen van dé foto van hun leven.
En daar konden ze vermoedelijk geen pottenkijkers bij gebruiken en zeker niet als die ook nog een hond bij zich hebben.