zondag 13 september 2015

Kalfjesbel.

"De kat de bel aanbinden" is een gezegde.
Wij willen dit vraagstuk ietwat veranderen door te vragen "wie zal het kalf de bel afbinden?"

Een paar weken geleden zagen en hoorden we ineens twee al redelijk grote kalveren in het weiland achter ons huis lopen. Dat horen kwam door een liefelijk klingelend belletje dat één van die beesten om haar nek droeg. Ze liepen aan de de kant van het huis, de wegkant, waar we niet vaak zitten tenzij het erg warm is. Dus, wat geeft het!

Maar die kalfjes zagen in het weiland voor ons huis een kudde andere koetjes lopen en voor de gezelligheid braken ze uit hun weiland en voegden zich in die andere kudde.
Leuk toch? Ja erg leuk!

Die klotebeesten zijn de hele nacht in beweging, zo is onze ervaring. En door die beweging klingelt ook de godganselijke nacht die rotbel.
Omdat we proberen te slapen in een slaapkamer met een raam dat uitzicht geeft op dat weiland en we ook nog dat raam wagenwijd open hebben, horen we steeds dat doordringende en eentonige geklingel. En dat blijkt ontzettend irritant te zijn!

Nu moet ik op zoek naar de, mij nog onbekende, eigenaar om beleefd te vragen of hij misschien bereid is om te proberen dat kalf  te vangen en, als dat lukt, het te ontdoen van die bel.
Uiteindelijk zijn we hier niet in Zwitserland.