zondag 13 december 2015

Kersttijd.

Langzamerhand gaan we richting kerst. Dat kan ik merken aan de drukke tijden die Diny meemaakt met haar koor. Gisteren moest ze liefst drie keer optreden in een minuscuul kerkje ergens in de buurt. Dat kerkje was zo klein dat er niet genoeg publiek in kon voor één optreden. Dan maar drie keer op een avond, zo is besloten. En volgende week weer, zo lijkt het!

En vandaag was er een echt kerstconcert in de kerk van Auterive, welke wel voldoende groot is om alle belangstellenden in één keer te ontvangen. Ook ik was er deze keer bij.

Een echt kerstconcert met kerstliederen, dat was nog nooit eerder voorgekomen, Soms werden er rond deze tijd zelfs wel paasliedjes gezongen. Die ook wel mooi zijn, natuurlijk.
Maar het heeft toch wel wat, een koor dat de oude bekende kerstliederen ten gehore brengt. Die een paar keer ook nog begeleid werden door een 5-tal saxofoonspelers.

En om de tijd te doden tot de aanvang van het concert heb ik voor de aardigheid een kerstmarkt bezocht die in de plaatselijke sporthal gehouden werd. Om er weer achter te komen dat dit mijns inziens een overbodige activiteit is. Veel kraampjes met goedbedoelde prulletjes, vreterij en drank.
Maar dat kan ook aan mij liggen. Er was veel volk op de been dat het misschien wel leuk vond.