zaterdag 28 januari 2017

Afdak.

Wandelen is heel erg goed voor enigszins oudere mensen, zo wordt door deskundigen beweerd. Dus sloffen we, soms samen, soms ieder apart, maar wel altijd met de hond, met enige regelmaat door de omgeving.
Je moet deze wintermaand de kans waarnemen als hij er zich voordoet want soms is het te koud, of te nat, of het waait te hard om een neus buiten de deur te steken.

Maar vandaag durfden we het even aan, ondanks een druilerige regen.
Onderweg konden we de voortgang inspecteren van de bouw van ons aller feestafdak. Het wordt toch wel een imposant gebouw, zo te zien. En een stevige constructie.

Het enige wat ik hierbij mis is een fatsoenlijke meiboom. Dat goede Achterhoekse gebruik had ik hier eigenlijk moeten introduceren, want daar zit altijd een feestje aan vast. Hoewel ik wel aanneem dat het gebouw, als het klaar is, echt wel feestelijk in gebruik genomen zal worden. We hebben hier een actieve en vlijtige feestcommissie, dus dat komt wel goed.

Maar het zal zonder feest ook wel een paar centimes kosten, dus wij zien de onroerend goed belasting met angst en beven tegemoet.