donderdag 2 maart 2017

Netjes.

Om helemaal zeker te zijn van de veiligheid van de beide kipjes en dat ene haantje ben ik direct aan de slag gegaan met het nog beter afdekken van de buitenren.
Ik heb bij de bouwmarkt een kunststof vogelnet gekocht en heb dat boven over de ren gespannen.
Hopelijk houdt dat de kippen binnen en de roofdieren buiten die ren. Want om nu het plaatselijke roofvogelbestand te blijven voederen met mijn levende kippen gaat me een beetje te ver. Daarvoor gaan ze maar naar de buren want daar lopen er heel veel meer.
"In een wei zo volgeladen mist men één, twee kipjes niet" zeg ik dan maar. (vrij Naar Hieronymus van Alphen)

Volgens een vogeldeskundige zou die haantjesmoordenaar een havik geweest moeten zijn, een buizerd zou zoiets nooit doen.

En wat het k-keffertje betreft, navraag bij de buurvrouw leerde me dat ze vandaag voor alle zekerheid met dat beest naar de dierenarts zijn geweest. Dat leek me wat overdreven voor die ene schram, maar goed, je bent hondenvrouwtje of je bent het niet. Die arts stond natuurlijk direct klaar met de nodige injecties, want dat levert inkomsten voor hem op. Geef hem eens ongelijk.

Mijn genereuze aanbod om die kosten te vergoeden werd absoluut niet in overweging genomen. "Zoiets kan nu eenmaal gebeuren", was het argument.
En ze was ondanks alle consternatie toch evengoed nog vriendelijk tegen mij!