donderdag 27 februari 2020

Antoon.


 Op reis om zwager Antoon te begraven. Hij is overleden in het verre Gambia, dus was het voor de kinderen nog een heel gedoe om hem en haar naar huis te krijgen.
We zijn zondagmiddag vertrokken richting Roelofarendsveen.

Het weer in Frankrijk was ons goedgezind, het was mooi zonnig weer, een plezier om te rijden. Overnachtingen in st Ybard op een rustige parkeerplek met uitzicht over een meertje en een nacht later op de binnenplaats van een eeuwenoude boerderij waar ze lekkere appels verkochten.
In Belgie was het gebeurd met het mooie weer en we hebben daar de duurste diesel aller tijden getankt. Het is en blijft toch een vervelend en smerig land.

De rondwegen van Brussel en Antwerpen waren gevuld met heel veel voertuigen die desondanks toch allemaal goed door bleven rijden.
Bij Breda en Rotterdam was het ook al veel drukker dan ik gewend ben en leuk vind.
Op de plaats van bestemming een mooie plek gevonden bij een tuinder waar we tegen betaling konden overnachten.
Marcel die ook de reis had ondernomen om afscheid te nemen van ome Toon,  kwam nog even buurten om mij te helpen mijn wiskeyfles leeg te drinken.

De begrafenis verliep mooi en waardig.
Het mooie is altijd dat je de familie weer eens bij elkaar treft. Niet dat ik iedereen gesproken heb, maar toch.
Diny had de moed om in de kerk een mooi gedicht voor te lezen en enkele jeugdherinnering op te halen

Na de aangeboden lunch zijn we weer vertrokken naar de achterhoek. Via een klein veerpontje en smalle binnenwegen gingen we rustig richting Utrecht alwaar we in de fuik van het kruispunt Ouderijn terecht kwamen. Voor de rest was alles goed. Behalve het weer dan! Koud en nat, brrrrr

Wordt wellicht vervolgd.


Reacties