maandag 10 februari 2020

Boeren bedoening.

Het is me wat met die boeren tegenwoordig.
Zitten wij als tevreden pensionado's lekker voor het huis van de zon te genieten, kom er een boer, met veel geraas en gevaar voor eigen leven, zijn weiland opschonen. Zo krijgen we ook nooit rust!!!!

En dat niet alleen, wat dacht je van de uitstoot met al de bijkomende vervuiling van land en lucht. CO2, NH3, stikstof, en wat al niet meer. Geen mooie schone elektrische trekker gebruiken, nee hoor gewoon een ouderwetse dieselmotor laten grommen. En dat urenlang achter elkaar. Nergens houden ze rekening mee!
Zo klepelt hij al die mooie braamstruiken die in het weiland staan helemaal kapot en vernielt hij die mooie natuur.

Zo, dat was even wat milieu verantwoord groen gemopper mijnerzijds. Het zal niet weer gebeuren!
Ik lees hier nog niets van dat gezeur over vervuilende boeren die zo snel mogelijk moeten stoppen, al dan niet met een zak vol geld.
Nu gebeurt dat stoppen toch wel, de weinige boeren die hier nog over zijn hebben geen van allen opvolgers, dus dat probleem lost zich vanzelf wel op. Hoe het dan verder moet met het boerenland en onze voedselvoorziening weet ik nog niet.

Verder geef ik hem groot gelijk dat hij zijn weiland niet laat dichtgroeien en overwoekeren door struiken die de koeien niet willen vreten. Die koeien moeten het beste voer krijgen wat er maar groeien wil, want wij moeten straks die koeien weer eten.