vrijdag 21 oktober 2011

Goede dag.


Als het hier regent, sneeuwt het daar. En dat “daar” is dan in de bergen waar we zo’n mooi uitzicht op hebben. Het is de eerste keer dit jaar dat het daar zo wit is. Want ja, het heeft hier geregend, 4 millimeter zat in de meter en dat is dan alles tot nu toe in oktober
Maar met de warme zon die er nu overdag op schijnt zal die sneeuw niet lang blijven liggen, schat ik zo.

En als je dan nagaat hoeveel regen we op onze kop hebben gehad tijden onze NL-reis! Het is ongelijk verdeeld in de wereld. Ik zag en hoorde gisteren wel een meteogoerou op de televisie beweren dat het hier in het zuiden alarmerend droog is en daar kon hij best wel eens gelijk aan hebben.


Maar met dit mooie weer had ik mooi gelegenheid om het opgelopen vuil eens degelijk van de camper af te spoelen. Ook al weer veroorzaakt door de vele regens onderweg.

En dan als klap op de vuurpijl kreeg ik vandaag bij de kaasboer bij de aankoop van een stuk kaas een groot stuk verse worst en een blikje paté mee naar huis. Dat had de kaasboerin kennelijk voor mij weggelegd na het slachten van haar vette varkens. Omdat ik het verdiend heb, zullen we maar zeggen.
En dat was nog niet alles, bij het aansluitende bezoekje aan Ena en Ruud die daar in de buurt wonen, kreeg ik een paar heerlijke gerookte palingen mee. Zelf klaargemaakt en gerookt door palingspecialist Ruud.
Die hebben we aan het eind van de middag onder het genot van een glaasje wijn en ons koesterend in de warme namiddagzon, meteen maar eens lekker opgekloven.
Heerlijk.