zaterdag 15 augustus 2015

Chevennen.



Omdat het mooi weer zou blijven en ook omdat we er wel weer eens even er op uit wilden, hebben we de camper gepakt en zijn richting Chevennen gereden.

Pauze met stralend warm weer.
En wel via de meest mogelijke toeristische route via de CorbiƩre en de Minerva streek. Prachtige uitgestrekte ruige en haast onbewoonde gebieden waar het prachtig rondtuffen is. En waar het even niet ruig is, zijn er uitgestrekte wijngaarden.
Zo warm dat de schaduw van een grote boom
gezocht moet worden
Ik hou van die streek!

En we rijden langs de rivier de Herault, een prachtig water waar op deze dag duizenden mensen verkoeling zoeken wegens het smoorhete weer. 

En dan de Chevennen, met zijn toch nog wel behoorlijk hoge bergen en smalle weggetjes. 
Ik had een mooie wandeling opgezocht op internet en dacht daar even naar toe te rijden. 
Mooi niet, de toegangsweg was zo steil en vooral zo smal, dat ik het na een paar honderd meter rijden niet meer aandurfde. En dan komt het er op aan om op de vierkante meter om te keren. Ook dat gaat niet vanzelf!

De grande Causse
Hoewel het in sommige dorpjes ook maar net gaat met een camper van twee meter twintig breed en straatjes van nauwelijks twee meter dertig, soms schrapen de buitenspiegels aan beide kanten langs de muren. En dat is wel eens net spannend genoeg om het niet echt leuk te vinden.

En als je eenmaal de bergen gepasseerd bent kom je op de Grande Causses, uitgestrekte en kale hoogvlaktes waar, als je pech hebt zoals wij, de regen en wind vrij spel hebben. Een enorme stortbui was weer eens ons deel.

Want helaas sloeg het weer om en was het gedaan met de warmte, waarna we besloten om het stuur weer richting Esplas te draaien.

Maar niet nadat we ook nog de gorges van de Tarn hebben bezocht. Een prachtige route langs de rivier met heel veel bochten en nauwe tunnels.

Een nauwe tunnel bij de Tarn.

Een breed lachende Diny staat voor
 prachtig natuurschoon








En dan het uitzicht over die zelfde Tarn !