zaterdag 18 januari 2020

Du vin, du pain, du.....

Daar zitten we dan weer met ons goeie gedrag in het zondagse pak. Na nieuwjaar is het een goede gewoonte dat alle Esplassers  bij elkaar komen om iedereen de hand te schudden en/of te bekussen. En natuurlijk om malkander een bonne annĂ©e te wensen.
Dit jaar was het wat uitgebreider omdat onze monsieur le maire zich na 20 jaar burgemeesterschap niet meer verkiesbaar wenst te stellen bij de verkiezingen van maart aanstaande. Hij vindt het mooi geweest en maakt de weg vrij voor een ander. Hij werd uitgebreid bedankt in diverse onverstaanbare toespraken, onder meer door de hoogste baas van het departement.
Ze schijnen inmiddels iemand gevonden te hebben die dit baantje wel op zich wil nemen en die we mogen verkiezen als we dat willen. Mij hebben ze niks gevraagd!
Om dit allemaal te vieren heeft de gemeenteraad er een heuse feestmaaltijd tegen aan gegooid. We konden ons te goed doen aan foi gras, garnalencocktail, gebraden eend, kaas, en niet te vergeten, de onvermijdelijke driekoningen koek. 
Dit alles mocht weggespoeld worden met water, witte en rode wijn en de nodige champagne.
Op de koffie hebben we niet meer gewacht omdat ik na deze lange uren inmiddels boordevol zat en naar mijn al te lang uitgestelde middagdutje verlangde.
Foto rechts: Wijn, brood en kaas. Dat is voor de Esplassers een prima nagerechtje na een copieuze maaltijd.