vrijdag 21 mei 2021

Puur natuur.

 

Ja hoor, het is weer zo ver. De strijd om de kersen is weer begonnen, de eerste vruchten kleuren rood en de vogels vliegen weer af en aan om de boom kaal te plukken. De kersen zijn bijna maar niet helemaal rijp en dus voor ons niet plukbaar en daarbij, ze schijten alles onder. Dit jaar zijn het allemaal spreeuwen, ruwweg een honderdtal van die rovers vreet zich dagelijks de buik vol. Nog nooit eerder hebben wij er zoveel bij elkaar gezien. En een lawaai dat ze erbij maken! Andere jaren waren het voornamelijk vlaamse gaaien en die zien we nu niet.
Het komt vast van de klimaatopwarming.
Ik hoop wel dat ook de spreeuwen zich aan de afspraak houden en de andere boom, welke kersen wat later rijp zijn, met rust laten. Zodat er ook wat voor ons overblijft.
Maar daar staat tegenover dat de kippen een overvloed aan eieren leggen. Zoveel dat wij ze niet op kunnen en iedereen die maar even te kennen geeft dat hij/zij/het ook wel een eitje lust met een doosje eieren opzadelen. Ik heb er gisteren zelfs 40 km voor gereden om Peet en Nicole een doos vol te brengen. Kun je na gaan hoe hoog de nood is.
Ik blijf het zeggen: ook wij hebben het niet makkelijk.