donderdag 10 juni 2010

Verkiezingen.


Waren jullie tevreden met de uitslag? Of juist heel erg teleurgesteld zoals wij?
Onze geliefde partij heeft het niet gered. Dat kon ook eigenlijk niet want het was veel te kort dag. De partij was net opgericht en toen liet die akelige Bos meteen het kabinet vallen. Een vuile streek!

Enfin, niemand kan het beter verwoorden als de lijsttrekker zelf. Lees maar.

Lieve meestemmers en sympathisanten,

Misschien zijn jullie net als wij een beetje teleurgesteld naar bed gegaan en opgestaan.
Wat zou het geweldig geweest zijn om een Kamerzetel te behalen. En dát binnen 3 maanden tijd, vanaf het moment dat het kabinet viel eind februari tot de verkiezingen op 9 juni.

Bestuur en leden hebben eind april besloten om mee te gaan doen met de verkiezingen. We wisten dat het zeer kort dag was maar we zagen het als een manier om ons neer te zetten en ons bekend te maken met wel degelijk een serieuze kans. Dat is gelukt! Er hebben door het gehele land zo’n 20.000 mensen op ons gestemd, uit volle overtuiging. Overal hebben we stemmen gehaald. Ook in verhouding tot de andere nieuwe partijen hebben wij het uitstekend gedaan.

Het is een enorme prestatie om dat als nieuwe partij neer te zetten: in zo’n kort tijdsbestek met weliswaar een groot en zeer enthousiast team maar met een beperkt budget en met de economie als overwoekerend verkiezingsthema. Wij hebben daarnaast ook sterk de indruk dat veel, heel veel mensen uiteindelijk toch strategisch hebben gestemd. Daar hebben vermoedelijk meer partijen last van gehad.

Gisteravond zijn we in Den Haag en Groningen bij elkaar geweest. En ondanks de teleurstelling waren we erg trots op elkaar en onze stemmers. De sfeer was warm en vreugdevol. De intense en positieve samenwerking tussen ons allemaal gaf een diepe verbondenheid. Wij voelen ons rijper en krachtiger. De basis is gelegd en we hebben met zijn allen Mens en Spirit op de kaart gezet. Daarbij wordt het deze keer een merkwaardige formatie en wellicht staan we over een jaar alweer in het stemhokje. Wij bouwen dus door en gaan verder met politiek vanuit het hart.

Met warme groet en zeer hartelijke dank aan alle teams, leden, sympathisanten en stemmers!

Lea Manders