dinsdag 24 december 2019

Kerst.

Nou ja, bijna kerst. We zijn al wel volop bezig met de voorbereiding voor kerst.

Vandaag heb ik bij buurman Bernard van het kasteel twee enorme joekels van chapons gekocht. Kapoentjes noemden we vroeger de vetgemeste en gecastreerde haantjes.
Nou ja, haantjes. Het zijn hanen van 4 kilo per stuk geslacht gewicht. Een behoorlijk bonk vlees waar ze hier altijd de kop aan laten zitten om te bewijzen dat het toch echt een haan is wat ze verkopen.
Hoewel we daar, tot vreugde van de hond, ook nog een behoorlijke hoeveelheid vet en vel van afsnijden. Dat vinden de Fransen wel zonde, maar ik heb liever het vlees.

We hebben hier enkele flinke maaltijden aan. Te beginnen op kerstavond, vervolgens op kerstdag.
Helaas hebben we hier geen tweede kerstdag, dus moeten we wachten tot oudejaarsavond voor we weer mogen smullen. Het kan ook zijn dat we ons nergens wat van aantrekken en het gewoon eten wanneer we zin hebben.

En dan de oliebollen. Het was vandaag echt weer om buiten te staan met de frituurpan om oliebollen te gaan bakken. Dat is hier in dit huis een mannentaak. Ja, sekse verschil moet er nu eenmaal wezen, je hebt vrouwentaken en je hebt mannentaken. Vuilnis bij de weg zetten en oliebollen bakken, dat kan ik goed.

En verder wens ik natuurlijk iedereen die dit leest prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.