maandag 23 november 2009

Alweer feest.


Ja, wij feesten wat af met ons beiden. Waarom nu weer?

Afgelopen zondag 22 november was het precies en op de kop af 10 jaar geleden dat we hier definitief zijn komen wonen.

Diny onthoudt zoiets en vertelde mij dat op tijd.
Zodoende konden wij het plannetje smeden om het te vieren met een smakelijke en dus typisch franse maaltijd bij de plaatselijke Vietnamees.

10 Jaar geleden was het dat we afscheid namen van de familie tijdens het verjaardagsfeestje van mijn moeder. Het arme mens meende dat ze ons nooit weer zou zien, zo ver gingen wij weg van de mooie Achterhoek waar zij woonde. We hoefden toch niet zo ver weg te gaan volgens haar.
En gelijk had ze, dat hoefden we ook niet. Maar we vonden het wel leuk om te doen.

10 Jaar geleden is het al weer dat mijn beste zwagers ons de spulletjes nabrachten in een gehuurde vrachtwagen. En dat we ons huisje eindelijk konden inrichten zoals we ons dat hadden voorgesteld. Tot die tijd was het altijd nog een beetje behelpen geweest met tweedehands spulletjes die we hier in de loop van de tijd gekocht hadden.

En hoe bevalt dat daar in zuid frankrijk? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld.
We kunnen hierop antwoorden dat we er nog geen moment spijt van hebben gehad en dat, als de volgende 10 jaar net zo verlopen, we er voor tekenen.
Maar dat gaat niet, we zullen het moeten afwachten en dat doen met groot optimisme.


Voor de aardigheid hieronder een kopie van een berichtje dat in het Bedumer kerkkrantje is geplaatst door de plaatselijke predikant.
Wat aardig, he?