dinsdag 18 mei 2010

Zwerven.



Zo zijn we rustig via een kleine omweg naar het noorden gereden.
Door de streek van de foi gras, van de Armagnac, de Bordeauxwijnen en de Cognac streek. Allemaal streken waar de franse beroemde specialiteiten wordt geteeld en gekweekt. In de Bordeaux streek lagen de druivenvelden al weer keurig gesnoeid en gewied te wachten op veelbelovende groeizame tijden.

En daarna verder naar de kusten van Gironde en de Atlantische kust.
We hebben tot nu toe, onder andere ,overnacht op parkeerplaatsen aan de Gironde in Frankrijk, aan de Schelde in Belgiƫ, aan de oever van de Merwede in Gorinchem, aan het IJsselmeer bij de haven van Urk en in de jachthaven van Vollenhove.
Heel vaak aan het water want daar zijn de mooiste plekjes.

We raken onder de indruk van een vreemd verschijnsel dat op veel parkeerplaatsen aan het water weer terug komt. Het aan en af rijden tot diep in de nacht van vooral jeugdige automobilisten met de bijbehorende bonkende diepe bas geluiden. Erg leuk die regionale folklores.

Op Urk hebben ze net de visserijdagen gevierd en er liggen nog met vlaggetjes versierde schepen aan de kade. En ook hier is het file rijden door mensen die daar nog even naar komen kijken.
Probeer trouwens niet om daar op zondag enig eten te kopen (een lekker visje of zo), dat lukt niet wegens de Urker zondagsheiliging.

In Vollenhove zijn ze net aan het opbouwen voor de havendagen. Dat wordt volgens enkele nijvere gemeentewerkers, die ook een geldelijke bijdrage komen vorderen, een groot festijn waarvoor de parkeerplaats nu al wordt afgezet.
Gaan we daar staan dan worden we weggesleept, is het dreigement.
Maar gelukkig wijzen ze ons een plek op de kade aan waar we rustig kunnen gaan slapen.