dinsdag 27 juli 2010

Coup du cœur.


We worden iedere dag een beetje wijzer. Dat moet ook want stilstand is achteruitgang en dat kunnen we nog niet hebben.
Maar in dit geval betreft het de makelaars wereld. We komen erachter dat er net zo veel werkwijzen zijn als makelaars kantoren.
De één werkt strikt formeel en wil alles op kantoor afwerken en da ander doet net alsof en regelt alles informeler en sneller.
We zijn er vandaag achter gekomen dat als je een verkoop opdracht tekent, dat op het kantoor van de makelaar dient te gebeuren. Want als je……………..

Ik moet even stoppen met schrijven omdat er weer een makelaar met een paar huizenkijkers voor de deur staan, ik ga zo verder.

……….We zijn nu enkele uren later en ik kan jullie tot onze grote vreugde zeggen dat huize Chicane verkocht is. Reeds!

Een betrekkelijk jong en erg sympathiek Frans echtpaar met een zoontje van een jaar of vier hadden erg veel interesse in ons huis. Voor alle zekerheid hadden ze nog een vader en een broer meegebracht om ook rond te kijken. Veel ogen zien meer als een paar en een beetje ruggespraak is altijd fijn.

Dat rondkijken hebben ze grondig gedaan, het huis is goed bekeken en ook alle bijhorende bijgebouwen zijn grondig doorzocht. Ze hebben daarna een rondje over het terrein gemaakt en kwamen tot de conclusie dat dit net was wat ze zochten. Ze waren meteen verliefd op huis en plek.
Heel even werd er nog gepraat of er nog wat van de prijs af zou kunnen, maar toen ze hoorden dat er morgen nog weer een paar (engelse) kijkers zouden komen gingen ze snel overstag.
Ze hadden van te voren al met hun bank overlegd hoever ze zouden kunnen gaan en dit bleef blijkbaar binnen hun budget.

En zo loopt alles weer op rolletjes. Mooi hé?

En wat ik hierboven over die makelaars wilde schrijven is niet meer interessant. Alleen dat we 2 andere makelaars die we gisteren en vanmorgen nog hadden ingeschakeld, weer kunnen afzeggen.