vrijdag 30 juli 2010

Voortgang.


Het duurt nog wel even voordat alles in kannen en kruiken is.

Gisteren hebben we een verplichte controle gehad van ons huis m.b.t. de aanwezigheid van lood en asbest. Ook werd de elektrische installatie en de isolatietoestand van het huis gecontroleerd.
Dat zijn nieuwerwetse fratsen van de franse overheid. Daar wordt een uitgebreid rapport over opgemaakt en dat krijgt ook de koper onder ogen zodat hij weet wat hun te wachten staat. Ik ben toch wel benieuwd wat er in staat. Dat kost wel de lieve som van 470 euro te betalen door de verkoper, wij dus.
Het rapport dat we kregen van het andere huis had voor ons niets te betekenen, de zwakke punten hadden we zelf al gezien.

En dan moeten er zich nog andere instanties over buigen, bv of de grond wel onttrokken mag worden aan de agrarische sector. Dat was het natuurlijk al toen wij het kochten maar daar kijken ze niet naar.
En als je die procedure wilt versnellen moet je 100 euro betalen. Een legitieme vorm van smeergeld.

Dus de overdracht van ons huis is niet eerder dan in oktober. We hopen toch dat de overdracht van la Tamaris een beetje sneller kan zodat we een maandje hebben om daar binnen nog enkele broodnodige werkzaamheden te verrichten. We hebben geen zin om er hals over kop in te trekken.