woensdag 18 mei 2011

AOW.


We krijgen AOW-pensioen, dat zal iedereen inmiddels wel duidelijk zijn. En zo nu en dan krijgen we daar een brief over. Vandaag ging die brief over een tegemoetkoming genaamd KOB (koopkrachttegemoetkoming oudere belastingplichtigen) waar we al dan niet recht op zouden hebben.

Dat is een compensatie om de koopkracht voor ouderen op peil te houden na het veranderen van belastingregels. Dat is mooi.

En dat geldt dus niet voor Nederlanders in het buitenland want het schijnt dat we in NL geen belasting betalen over de AOW, dat moet in Frankrijk. Het waarom is ons totaal onduidelijk en we wisten dat ook niet. Goed dat het zo terloops even vermeld wordt, dat voorkomt later problemen met de Franse belastingdienst!

Maar waar het me nu om gaat, waar ik de lachstuipen van zou hebben gekregen als het niet zo stupide was; we zouden, volgens een bijgevoegd schema, eventueel toch nog voor die KOB in aanmerking kunnen komen als we nog een ander inkomen zouden hebben waarover we in NL belasting betalen en als dat inkomen ten minste 9x (negen keer!) hoger is dan ons AOW pensioen.

Dat hebben we dus echt niet en als we dat wel zouden hebben dan hadden we de lak aan een tegemoetkoming van zegge en schrijve 33,09 euro per maand.

Je moet maar durven.