zaterdag 22 juni 2013

Invitation.












Er lag een uitnodiging van monsieur le maire om vandaag naar de feestzaal te komen om de inwijding van alle werkzaamheden die de laatste 10 jaar uitgevoerd zijn in de gemeente Esplas, mee te maken.
De laatste tien jaar, daar is nogal wat gebeurd in die tijd. Een nieuwe feestzaal, een nieuw fontein, een kinderspeelhoek, parkeerplaatsen, kortom teveel om op te noemen, hoewel de burgemeester dat in zijn openingstoespraak helaas wel deed.
Alle Esplasser waren uitgenodigd, alsmede verschillende burgerlijke, militaire en religieuze autoriteiten. Die echter tot teleurstelling van de burgemeester lang niet allemaal waren komen opdagen.
Na de onvermijdelijke toespraken en een simpele openingsceremonie, werden wij uitgenodigd voor een aperitief, waarna een uitgebreide en voedzame maaltijd volgde. Dit alles overgoten met een prima wijntje uit Gaillac.
Het hoofdgerecht bleek, bij navraag want wij herkenden het niet, te bestaan uit een ongelofelijk groot stuk magret de canard (eendenvlees dus) dat maar heel iets aangebakken was en dus nog heel erg bloederig, met daarbij een torentje gebakken aardappelen. We lazen laatst een gezegde dat het weggooien van eten eigenlijk stelen van de armen is. Nou, vandaag is er dus heel wat gestolen van de armen, want menigeen kon het niet op.
 
En dan te bedenken dat we vandaag ook hadden kunnen aanschuiven aan de verjaardagsbarbecue van zwager Jan die de gezegende leeftijd van 70 jaar mocht bereiken. Ik denk dat daar wel alles zeer goed doorbakken zal zijn en er weinig over zal blijven. Maar dan hou je altijd de vraag: of het was erg lekker, of het was te weinig.
Hoe dan ook, Jan gefeliciteerd. En dat geldt ook voor broer Jan die morgen jarig wil zijn. Nog vele jaren in voorspoed en geluk.
En wat nog meer morgen? Morgen stappen wij in de camper voor een paar dagen zwerven door het zuiden.