dinsdag 24 december 2013

Stilte.

Stilte voor de storm? Een weerbericht vertelde ons dat het ook hier vandaag behoorlijk zou gaan stormen, net als in grote delen van la douce france.
Een ander weerbericht vertelde daarentegen dat het hier rustig zou blijven.

Gelukkig is het tot nu toe kalm gebleven. Het is echter niet zo'n mooi weer als de foto doet vermoeden want die is eergisteren gemaakt. Lekker buiten zitten is er even niet meer bij.

En nu wachten we af wat de kerst ons zal brengen, behalve natuurlijk vrede en zaligheid.
De supermarkt waar ik op bevel herstel op verzoek van Diny vanmorgen naar toe ging  om op de valreep nog een paar inkopen te doen, puilde uit. Heel Saverdun en omstreken deed op het laatste nippertje de kerstinkopen voor hun repas de Noël.
Maar ik had daar weinig last van want de meesten stonden in de rij bij de vishoek te wachten op hun porties mosselen, garnalen, huitres en ander stinkspul. Nou, ze doen hun best maar, wij doen niet mee. Al was het alleen maar omdat ik een hekel heb aan in de rij staan.

En weet je wat zo prettig is aan het wonen in Frankrijk? Nou, onder andere dat ze hier gewoon simpel maar één kerstdag hebben. Dat vinden ze genoeg voor het vieren van een verjaardag. En dat is het natuurlijk ook.