zondag 19 april 2015

Rondreisje door de Aude.

een wandeling door een steil dorpje.

We hebben een kort tochtje gemaakt door de Aude, het naburige departement richting de Middellandse zee.

binnenmeren met veel flamingo's
uitbottende druivenstruiken
Dat is een wondermooi  gebied: uitgestrekte wijnvelden met druivenstokken die nu net beginnen uit te lopen, kustdorpen waar het om deze tijd van het jaar nog erg rustig is, wilde eenzame streken waar je uren door kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Dan moet je natuurlijk wel op onze manier rijden, bijna stapvoets dus. Zo heb je tenminste tijd om rond te kijken. En niemand die er last van heeft.

Allemaal even prachtig!



Aan de kust moet je als camperist overnachten op de officiƫle camperplaatsen, je hebt geen andere keus. Campers zijn daar niet erg geliefd, overal staan stopverboden en dan natuurlijk vooral op de mooiste plaatsen.
half vergane sluis bij verlaten zoutvelden
uitwaaien aan het strand
Maar enkele van die camperplaatsen liggen wel direct aan het strand zodat je prachtige wandelingen kunt maken langs het water. Tenminste als de hond mee het strand op mag, wat niet overal zo is. Maar 's avonds in het donker mag natuurlijk altijd veel meer!

En in het binnenland heb je dus de (wijn)boeren waar de campers van harte welkom zijn. Deze keer waren we bij een wijnchateau met wel heel erg enthousiaste eigenaren.



We zijn wel anderhalf uur zoet geweest met de rondleiding  door de caves en vooral met het proeven van de tien verschillende soorten wijn.
ik ben zielig, ik mag niet op het strand.
ik ben niet zielig, ik mag lekkere wijn proeven.
Het is maar goed dat je niet alles op hoeft te drinken wat in het glas zit en dat je uit mag spugen, anders waren we daar stomdronken weg gekomen. Niet dat dan erg zou zijn want de camper stond op vijftig meter afstand.


Alle wijn was zo lekker dat we het niet konden laten om een voorraadje in te slaan.


bij de wijnboer.


En verder hadden ze een erg mooie rondwandeling uitgezet langs de wijnvelden en door de ruige natuur onder het motto: ontdek de 6 zintuigen.