zondag 22 november 2015

Beaujolais primeur.














Het was weer eens zo ver, de wijnboeren hebben hun eerste wijn van dit jaar in flessen gestopt en verkopen dit als geweldig nieuws. Dat noem ik goede marketing want ondanks dat die wijn niet te zuipen is beschouwt heel(?) wijnminnend Frankrijk het als een een gebeurtenis van jewelste.

Zo ook weer in Esplas, gisteravond mochten we om 8 uur onze opwachting maken in de salle de fête om samen met de communegenoten te aperitieven, te keuvelen en van een gratis maaltijd te genieten waarbij dan die primeur gedronken kon worden.
Kregen we de andere jaren gegrild zwijnenvlees te eten, (soms lekker, soms erg taai) deze keer was het vlees zo gaar gesudderd dat het vanzelf van het bot af viel. Wel zo lekker.
De buurvrouwen waren er dan ook al de hele week voor in touw!

Er stonden 3 soorten wijn op tafel, een beaujolais primeur die zo zuur was als wijnazijn, een gaillac primeur die al een stuk beter smaakte en een wijn uit 2014 die echt lekker was. Dat was dan ook een wijn uit de reserve des Tamaris.
Zo zie je maar weer, alles wat van Tamaris komt moet goed zijn. Ook al is het niet uit eigen wijngaard maar komt die wijn ergens uit de Corbiëre..