zondag 6 januari 2019

2019

Het jaar onzes Heeren 2019 is weer net zo wisselvallig van start gegaan als 2018 is geëindigd.
Dat wil zeggen dat we dus dagen met dichte mist en dagen met heldere zonneschijn gehad hebben. Ik weet echt wel wat mijn voorkeur heeft.
Dat het klimaat toch echt aan het veranderen is kan ik vooral en alleen zien aan de koeien die in de wei naast ons huis lopen. Jarenlang achter elkaar zijn die beestjes al voor de kerst naar de stal bij de boerderij gehaald en nu lopen ze nog steeds in het weiland. 
"Ach ja" zegt de boer, "zolang ze niet met de poten in de modder staan, kunnen ze daar prima lopen". Bijvoeren moet hij toch wel. Elke dag kom hij met een baal hooi voor op de trekker voorbij razen.
Wat al vele jaren niet veranderd is de samenkomst van alle Esplassers zo omstreeks Driekoningen. We wensen elkander steeds maar weer een bonne année et une bonne santé. Of het helpt weet ik niet, edoch je weet maar nooit.
We drinken een glas of twee, drie,....,we verorberen een aantal lekkere hapjes en we eten aan het einde van de bijeenkomst natuurlijk de galette du rois die we wegspoelen met champagne. Want daar komen we voor, schijn het.


De koeien smullen van hun welverdiende maaltijd.