vrijdag 11 januari 2019

Gilets jaunes.



In december kregen wij een brief van onze (propaan) gasleverancier dat, jammer maar helaas, de gasprijs drastisch omhoog zou gaan wegens diverse belastingmaatregels van de overheid. Ook in Nederland wel bekend, geloof ik.
Deze week stuurden ze een mail dat, wonder boven wonder, de gasprijsverhoging niet zou doorgaan. De overheid had in al haar wijsheid besloten dat het misschien toch niet zo verstandig was. Zodat ze binnenkort onze gastank toch weer voor de zelfde prijs kunnen bijvullen.

Het blijkt dus maar weer dat een beetje veel opstand de mening van de boven ons gestelden toch wel enigszins beïnvloed. Want ook de aangekondigde verhoging van de autobrandstoffen zijn op de lange baan geschoven.

Ook is er een groot nationaal debat aangekondigd waarin les citoyens en citoyennes hun mening over de toekomst van het land en de naderende problemen luid en duidelijk en (hopelijk vooral) vreedzaam kunnen verkondigen.
Dat lijkt mij een goed idee, geen klimaattafels waar alleen gelijkgezinden aan mogen deelnemen maar debat tafels voor iedereen in het gehele land.

Met dank aan de gilets jaunes. Goed voorbeeld doet goed volgen?
Al te braaf zijn helpt niet.