vrijdag 1 mei 2020

Brandhoutbos.


Naast die bloemenweide van het vorige verhaaltje is een bosgebied. En in dat bos worden regelmatig bomen omgehakt voor brandhout. En nee, dat brandhout wordt niet met grote vrachtwagens naar zogenaamde groene energiecentrales versleept om elektriciteit op te wekken.

Nee, dit brandhout wordt in de wijde omgeving aan particulieren verkocht om in de houtkachels verstookt te worden. En in het gekapte bos krijgt jonge aanwas weer de gelegenheid om groter te groeien, zodat er over 20, 30 of 40 jaar weer een volwassen bos staat.
Dat heet geloof ik: kringloop. Of verstandig bosbeheer.

Ik zag zojuist de beruchte anderhalf uur durende film van Michael Moore over de zogenaamde niet CO2 uitstotende milieuvriendelijke energieopwekking. Dat is andere koek wat betreft het verbranden van brandhout dat verkregen wordt door het kaal kappen van uitgestrekte bossen in verre landen en wat over de hele wereld versleept moet worden.

Ik kan me goed voorstellen dat zekere kringen voorstellen deze film te verbieden. Het zou achterhaald zijn, het klopt van geen kanten en alles is bij elkaar gefantaseerd. Alles wordt uit de kast gehaald om die film onderuit te halen.
Al zou maar 10 procent van deze film op waarheid berusten, dan nog is het een serieuze aanklacht tegen de op geld beluste kapitalisten die onder het mom van het redden van de aarde gewetenloos diezelfde aarde in de vernieling brengen.