maandag 5 mei 2008

Zondagavond 5 mei


De eerste avond waarop we tot 12 uur lekker buiten kunnen zitten. De temperatuur zakt niet echt. Het blijft zoel.
We hebben laatst een buitenhaard gekregen en die steken we voor het eerst aan. Het geeft veel rook en een beetje warmte. Maar het is altijd leuk, mijmeren voor een open houtvuur.
Een glaasje wijn en wat knabbelnootjes, ik weet het, het is simpel maar wij vinden het wel leuk.
Want buiten is 's avonds van alles te beleven. Filou is wat onrustig, want er dreigt onweer in de verte en daar heeft hij een gloeiende hekel aan, de katten zijn in de weer om de insecten te vangen die op de buitenlamp afkomen.
Zij hebben hierbij concurrentie van een grote dikke pad die onderaan de trap ook zit te wachten op vallende insecten. En van die pad blijven hond en katten vanaf. Daar hebben ze allemaal ontzag voor.

Hoog bij de lamp vliegt een hele grote vlinder rond, het zou de windepijlstaart kunnen zijn. Die heeft een spanwijdte van wel 13 centimeter. Hij gaat speciaal voor ons even rustig op de grond zitten om zich te laten bekijken. Dat moet hij niet te lang doen, want dan is hij voor de poezen
In de struiken horen we de nachtegaal zijn hoogste lied zingen. Dat gaat de hele nacht door, tot vervelens toe. En onder in het weiland geeft soms een ree zijn blaffend geluid te horen.

Ja, het is heel stil bij ons en toch is er veel te beleven.