woensdag 26 december 2007

Verkiezingen.


Volgend jaar, in maart 2008 zijn hier weer gemeenteraadsverkiezingen. Ik weet zo niet eens zeker of dat nu elke 4 of 5 jaar plaatsvindt. De president mag wel 5 jaar blijven zitten, maar de gemeenteraad? Dat zoek ik nog wel eens op.
Wij als buitenlanders mogen hier aan een heleboel zaken niet meedoen, maar we mogen wel een stem hebben in het kiezen van die gemeenteraad. Sterker nog, we mogen ons zelfs verkiesbaar stellen, hoewel we geloof ik geen wethouder of burgemeester kunnen worden. Jammer!
De vorige keer hebben we alles aan ons voorbij laten gaan maar dat zal ons nu niet weer gebeuren. Niet dat wij zo ontevreden zijn over het functioneren van die huidige raad. We merken er eigenlijk niet zoveel van. Het loop wel goed geloof ik.

Alleen de nieuwjaarsbijeenkomst is een gemeentelijke aangelegenheid waar we altijd trouw aan mee doen. Zo zien we de meeste dorpsgenoten nog eens.
Verder lopen de activiteiten van de gemeenteraad en van de feestcommissie een beetje door elkaar in onze ogen. Het zijn ook meest dezelfde figuren die actief zijn.

Maar ook wij trokken dus op van Chicane waar we wonen, naar het gemeentehuis alwaar we moesten worden ingeschreven in het kiesregister. Wij werden wel hartelijk ontvangen door de dienstdoende ambtenares die daar 2 middagen in de week zit te … Ja wat doet ze daar eigenlijk. Zoveel werk kan ze toch niet van ons hebben, zou je zo zeggen.

In elk geval had ze nu wel even werk, want ze verstrekte ons de nodige formulieren die we mochten invullen. Dat was trouwens een fluitje van een cent. Even een paar kopieën van de paspoorten erbij en klaar was het al weer.
Het was trouwens niks te vroeg, onze inschrijving, omdat deze uiterlijk 31 december sluit.

Met haar toezegging dat we ruim op tijd de uitnodiging voor de verkiezing thuis zouden krijgen en de geruststelling dat, als het er niet op tijd zou zijn we toch mochten komen stemmen, konden we onze wandeling samen met Filou vervolgen.

Uiteindelijk was het prachtig weer.