vrijdag 21 december 2007

Zalig kerstfeest.


Het is alweer eind december. Waar blijft de tijd, is dan altijd weer dezelfde vraag waar nooit een antwoord op komt.
Het is soms regenachtig en koud, ook hier. Echte ouderwetse donkere dagen voor kerst. Alhoewel, het duurt hier toch mooi bijna een uur langer dan in Nederland voor het echt donker is.
En soms vriest het ’s nachts een paar graden zodat we elke morgen het drinkwater van de dieren ijsvrij moeten hakken. Maar dan schijnt overdag het zonnetje en kunnen we lekker voor het huis zitten. Of iets anders doen.

De Fransen proberen licht in de duisternis te brengen door het aanleggen van overdadig veel en vooral erg knipperende lampjes langs gevels, in etalages en in kerstbomen. Ook zien je overal kerstmannetjes, zittend op balkons, staande op ladders en hangende uit ramen. Verder wordt er buiten bij de huizen overal versierd door het ophangen van kleurige glitterslingers en (vermoedelijk lege) pakketten verpakt in glanzend cadeaupapier.

Wij brengen de kerst en oudejaarsavond lekker rustig met ons beiden door. De kachel hoog opgestookt (indien nodig), kaarsje aan en een drankje bij de hand. Wij komen de tijd wel door.

Na 1 januari zal er wel weer een uitnodiging komen van de burgemeester om samen met de medeburgers een glaasje champagne te komen drinken.

Wij wensen jullie allemaal dat kerstfeest toe waar jullie je gelukkig bij voelen en ook een fijne oudejaarsavond met daaropvolgend een stralend nieuw begin van het jaar 2008.