maandag 7 januari 2008

Nieuwjaar 2008


Allereerst natuurlijk nog maar weer eens de allerbeste wensen voor iedereen die dit leest.
Diezelfde goede wensen die we afgelopen zondagmiddag ook aan onze medeburgers in Esplas hebben doen toekomen.

We waren, net als de voorgaande jaren, weer uitgenodigd om bij elkaar te komen ten einde gezamenlijk het glas te heffen en een paar stukken taart en een paar chocolaatjes en een mandarijn en nog maar weer een ander stuk taart te eten op het nieuwe jaar. En ook nog maar weer een paar glaasjes champagne. Dat gaat er altijd wel in, bij mij tenminste. En we zijn lopend gekomen want we weten inmiddels hoe dat gaat.

Onze burgervader had zijn toespraak helemaal in het teken van de naderende gemeenteraadsverkiezingen gezet. Hijzelf en de meeste gemeenteraadsleden stellen zich weer beschikbaar en kunnen wat hem betreft weer herkozen worden.
Voor de ene die afhaakt hebben ze al weer een goede vervanger gevonden. We hoeven, geloof ik, niet meer te doen dan op hun stemmen. Een oppositie bestaat hier blijkbaar niet, de socialisten hebben ruimschoots de overhand. Ik geloof zelfs dat er geen tegenlijst bestaat zodat stemmen bijkans overbodig is, er valt niets te kiezen. We gaan er t.z.t. toch maar heen, we hebben ons niet voor niets ingeschreven in het kiesregister.
En dat was algemeen bekend geworden bij onze medeburgers, zo kon ik merken aan de nieuwsgierige vragen die mij gesteld werden. Een soort geheim van Soestdijk bestaat hier niet, wij doen hier aan openheid.
Ook vonden wij dat de burgemeester aardiger tegen ons was dan andere jaren. Diny werd zelfs nog gekust door die vlegel. Hij zal onze stem toch nog belangrijk vinden.

Een vriendin van Diny, die daar ook was, verklaarde desgevraagd dat zij ook best wel graag in de gemeenteraad zou gaan zitten, maar dat vreemdelingen (ook zij is import, maar dan wel franse import) hiervoor nooit worden gevraagd. Dat houden die Esplassers liever onder elkaar. Er mochten eens nieuwe ideeën komen.

Wie weet komen we nog samen met een nieuwe lijst “import Esplassers”. Als alle import daar op zou gaan stemmen konden we ook nog wel eens de meerderheid krijgen. En dan ook nog op democratische wijze.