zaterdag 2 februari 2008

Posterijen

Vandaag was er in onze feestzaal de officiële uitgifte van de serie nieuwe gefrankeerde eerste dag enveloppen waarop standaard 4 foto’s van onze mooie gemeente Esplas zijn gedrukt.

Als we deze enveloppen voor onze brieven gebruiken, dragen we over heel Frankrijk het beeld van Esplas uit. Dat is althans de bedoeling van dit initiatief. En dat is mooi.

Dat vertelde ons de regionale directrice van de Franse Post, die daarvoor speciaal naar ons toe was gekomen. Ik heb uit haar toespraak begrepen dat ze dit voor alle gemeentes die daar belang bij hebben,willen invoeren.

Het evenement bracht op deze zaterdagmorgen nog een 15-tal, meest oudere, medeburgers op de been. We werden hiervoor rijkelijk beloont met een mapje met 8 van die enveloppen en natuurlijk ook met een aperitiefje en een paar borrelnootjes. Dat is altijd mooi meegenomen op zo’n zaterdagmorgen.

In een gezellig onderonsje met mevrouw de directrice heb ik haar nog wel even onder de neus gewreven dat mijn vertrouwen in tante post momenteel niet erg groot is. We zitten al 5 weken op een paar pakketjes uit Nederland te wachten die met die post zijn verzonden. Maar ja, daar had zij natuurlijk ook geen antwoordt op