zondag 26 juni 2011

Johannes feest.


Ditmaal was de maaltijd een stuk eenvoudiger, brood met braadworst. Het lijkt Duitsland wel maar dan anders.

En dit omdat het weer de dag van Saint Jean was, of eigenlijk was dat vrijdag al. Maar zaterdag is een mooiere dag om iets te vieren.
Het feest van Johannes de Doper wordt ook benut om de langste dag te vieren volgens wikipedia en dus zal dat wel waar zijn.

Nadat we de hele dag een redelijk grote rommelmarkt ofwel le vide grenier hebben kunnen bezoeken, was er ’s avonds weer het grote vuur voor st. Jean dat gestookt wordt om de goden gunstig te stemmen voor een goede oogst. Daar sta ik helemaal achter, je weet maar nooit of het helpt. De oude Germanen en de Kelten waren daar heilig van overtuigd, dus waarom moet ik het dan beter weten.

Eerst wordt een aperitief genuttigd waarbij je dus nooit moet vragen om een rode wijn want dat is natuurlijk absoluut geen aperitiefdrankje. Die rare hollanders weten er ook niks van.
En daarna als gewoonlijk de gegrilde worst met stokbrood. Erg lekker.

En later, als het donker is, wordt het vuur ontstoken, maar daar hebben we niet op gewacht.
Bij ons voor het huis konden we ook erg fijn genieten van de zoele avond en een glas wijn.
Uiteindelijk was het de laatste avond voor onze gasten dat ze konden genieten van ons prachtige uitzicht, ook in het donker.

Wie desondanks toch het vuur wil zien branden, moet terug bladeren naar mijn verhaal van juni vorig jaar. Vermoedelijk is het dit jaar exact gelijk verlopen.