zondag 18 december 2011

Tuin.


Onze tuin lijkt nergens naar. Een hellende stuk grond waar wat schraal gras met veel onkruid op groeit. Dat moet anders.

Maar om een tuinplan te maken moet je toch verstand van tuinen hebben. En dat hebben wij niet, want je ken niet alles kunnen. Je moet toch al zoveel weten en kunnen als je eigenlijk het liefst alles zelf wilt doen.

Zo hebben een tijdje geleden aan ter zake deskundige familie van vrienden gevraagd om dat voor ons te doen. En jawel, dezer dagen lag er een tekening in de brievenbus met een plattegrond van de tuin, netjes ingekleurd.

Met dit plan in de hand kunnen we aan de slag omdat we nu een idee hebben hoe we het kunnen gaan doen. Hier wat mooie siergrasen, daar wat vogellokkende besdragende struiken, in een andere hoek een bijentrekkende wilde bloemenweide, verderop een rozenprieeltje, enzovoort.

Ik ben intussen tijdens mijn rondwandelingen door de omgeving al begonnen om her en der opschot van seringen, fluweelbomen, vlinderstruiken e.d. met wortel en al uit de grond te trekken. Wat je gratis krijgt hoef je niet te kopen, nietwaar? Want je staat er van te kijken hoe duur hier de planten zijn in de winkels. Hoe heet dat ook al weer in het nederlands... eh, oh ja, dat wil je niet weten.

Zie Esselinks hoveniersbedrijf.