donderdag 28 november 2019

Zomaar.

Vandaag alweer geen nieuws. Daarom zomaar even een paar foto's om te laten zien hoe mooi het allemaal is.
De kippen scharrelen om het huis en ontdoen het gras van allerlei schadelijke, minder schadelijke en wellicht zelfs nuttige insecten. Vreten en kakelen, daar zijn ze goed in, maar eieren leggen, ho maar! Ze houden een soort winterstop.

Nu kan het nog dat vrijuit scharrelen, zodra dit bekend wordt in bepaalde kringen zal er ongetwijfeld een bevel uitgaan dat ook dit verboden moet worden omdat de zielige miertjes en de piertjes beschermd moeten worden.

Hieronder een paar foto's die op het zelfde tijdstip zijn gemaakt, één uitzicht naar het grauwe noorden en de andere naar het zuiden waar de eikenbomen de mooie herfstkleuren tonen. Twee verschillende werelden wat het weer betreft. Vanuit het zuidoosten schijnt de zon (nog wel) en in het noorden dreigt het slechte weer. Gelukkig komt rotweer zelden van uit het noorden onze kant op. Daar is het westen voor.

De rode besjes van de vuurdoorn mogen morgen naar de kerk. Een van de christelijke buurvrouwen wil er een mooie kerstversiering van maken. Mijn zegen heeft ze.