zondag 7 maart 2010

Diny's Makkelijke Moestuin.


Na nachten met een beetje vorst is het overdag altijd mooi zonnig weer en dus willen we buiten zijn. Dan is het leuk om met de groentetuin aan de slag te gaan. Nu kan het nog, morgen sneeuwt het weer volgens de deskundigen.

De grond bij ons bestaat uit ontzettende harde klei dat bij nat weer en ook bij droog weer onbewerkbaar is en daarom gaan we dit jaar eens heel anders te werk.
We maken meerdere bakken waarin we een dikke laag betere grond gooien. In de buurt van la Fossat is een bedrijf dat handelt in allerlei soorten tuingrond. Het is niet goedkoop maar dan heb je wel wat. Daar ga ik morgen (als het niet sneeuwt) met de aanhangwagen naar toe om enkele vrachten te halen.

Wanneer dat allemaal klaar is hopen we groenten te kunnen planten en vooral ook oogsten zonder dat we onze rug bederven met hard werken.

We kwamen op dat heldere idee toen we een website vonden van een 16-jarige jongen die een heel stappenplan heeft bedacht om een groentetuin op te zetten. Erg leuk.
Hij vindt dat je de groentebakken in handzame delen moet verdelen zodat je per blok enkele soorten groentes kunt planten. Makkelijk en overzichtelijk.
En wij doen dat dan op onze eigen manier.

Kijk zelf maar op: http://www.makkelijkemoestuin.com/