maandag 27 september 2010

Kopen.


Het grote inkopen is begonnen. De inbouwoven, de afzuigkap en de kookplaat hebben we al thuis liggen. Het geld gaat stromen. Voorlopig alleen dat beetje geld dat we nog in reserve hadden, want de aankoop is nog steeds niet officieel gesloten en ook de verkoop niet en dus is de koopsom ook nog niet binnen.

Vanmorgen in alle vroegte hebben we, na de verplichte 11 dagen bedenktijd, de leningaanvraag naar het postkantoor gebracht zodat de postbode niet op ons behoeft te wachten als hij zijn ronde gaat doen. Als hij maar niet vergeet de postzegel af te stempelen want dan is alle moeite voor niks geweest.

We gaan er van uit dat die brief morgen bij de bank ligt. En dan moet de notaris nog tijd en zin hebben en dan moet ook de verkopende partij nog uit Zwitserland komen om de woning te ontruimen en de handtekening te zetten. We zijn benieuwd wanneer dat allemaal gaat gebeuren.
We vinden dat het allemaal een beetje te lang duurt.
We willen aan de slag.

Het blijkt trouwens dat dankzij de lagere prijzen bij internetwinkels, de plaatselijke leveranciers ook wel iets met de prijs willen doen. Maar je moet er wel naar vragen.