zaterdag 21 januari 2012

UPS gezeur.



Een dommer bedrijf is niet te vinden!

We verwachtten weer eens een pakketje uit NL en hoopten dat het deze keer in één keer goed over zou komen. We waren benieuwd.

En ja hoor: via internet konden we de reis van een pakketje mooi volgen, prima service.
En nee hoor; het ging weer niet goed.

Woensdag lazen we de opmerking van ups dat het pakje niet kon worden bezorgd omdat er geen straatnaam vermeld was.

Dan slaken we een diepe vermoeide zucht omdat volgens ons (bijna) niemand op het franse platteland in een straat woont. We moeten het hier doen met de naam van het huis, de postcode en de plaatsnaam. Weet zo’n klotebedrijf dat dan niet, hebben ze nooit van franse adressering gehoord?
Wat moet je dan? Juist, er achteraan bellen. Naar de verzender uiteraard, laat die het maar oplossen want naar ups bellen kost 12 cent per minuut. Mailen kan niet want dan moet je een bezorgnummer vermelden en dat heb je niet omdat er niet bezorgd is!!!!

Donderdagavond lazen we ineens dat het pakje bezorgd zou zijn bij het gemeentehuis van Esplas en dat de burgemeester hoogstpersoonlijk voor ontvangst getekend zou hebben.
Dat is totaal onmogelijk en wel om twee dingen.
Ten eerste is dat gemeentehuisje twee middagen in de week open en daar is geen donderdag bij en ten tweede zou de burgemeester de bezorger vast en zeker de weg gewezen hebben naar ons stulpje, 1500 meter verderop.

Dus ik dacht dat het pakketje volledig de mist in was en dat we er naar konden fluiten.

Wat schetst onze verbazing toen vrijdag onze eigen postbode het lang verwachte pakketje in de brievenbus deponeerde. Blijkbaar heeft die bezorger van ups ten einde raad het pakje gewoon in Saverdun op de post gedaan, met de heldere en juiste gedachte dat de plaatselijke postbode vast wel zou weten waar hij het naar toe moet brengen.