woensdag 5 november 2014

Croqueurs.

Croqueurs, geen idee wat het betekend maar zo noemen ze zich zelf. "Ze" zijn een groep mensen die zich ten doel hebben gesteld om producten rechtstreeks van de producent naar de consument te leiden.
Geen tussenpersonen of bedrijven die er veel geld aan overhouden en zo veel mogelijk bioproducten.
Een loffelijk streven zou ik zeggen.

Diny zegt dat ook want ze kwam met het idee om er aan mee te doen.
Maar dat is nog niet zo makkelijk, er moet eerst ingeschreven worden en er moet contributie betaald worden, 5 euro per jaar. En je moet een contract tekenen dat je daar een vol jaar aan mee gaat doen.

Gelukkig mag je wel eerst 4 weken op proef mee doen om te zien of het bevalt en om te kijken wat er in het (groente)mandje komt te liggen.
Bestellingen kun je plegen via internet: groente, fruit, honing, kaas, wijn, vis, allerlei waar is er te koop. En op woensdagavond is de bestelling af te halen op de grote parkeerplaats van Saverdun aan de voormalige N20.

We hadden ook een doos wijn besteld, maar het bleek dat je ook daarvoor nog weer apart bij de producteur ingeschreven moet staan. Dat is iets wat ik niet snappen kan, maar om het een eerste keer te proberen konden we, na betaling van 13 euro, wel een 5 literdoos meekrijgen.

We vonden alles zo ingewikkeld dat we blij waren dat er een vlaams sprekende dame uitleg kon geven.