Het was weer eens zover, de nieuw gebakken wijn van de oogst 2014 moest weer geproefd worden door alle Esplassers. Alle Esplassers? Nee, lang niet allemaal, velen lieten het afweten deze keer.
En ik geef ze geen ongelijk, die beaujolais primeur was net als andere jaren niet te drinken, zo zuur.
Die moet nog een hele poos rijpen voordat het goed en lekker is.
En zoals vaker de laatste jaren mochten we nu ook weer zwijnenvlees eten, vers geschoten in onze eigen omgeving door jagers uit de buurt. Ik denk dat ze deze keer een paar bejaarde beren geschoten hebben want in tegenstelling tot voorgaande jaren, was dit vlees niet te vreten, zo taai.
En de ellende is dat als je toegeeft dat je wel eens lekkerder sanglier hebt gegeten, de mensen nog gegriefd zijn ook. Dat is niet beleefd. Ik heb nog wel eens de neiging om te zeggen wat ik van iets vind en dat valt niet altijd in goede aarde. Maar dat is niet alleen hier zo.
De foto hierboven is van vorig jaar, toen alles nog goed en lekker was.