dinsdag 25 januari 2011

Volkstelling.


En het geschiede in die dagen dat er een bevel uitging vanwege keizer Sarkozy dat het gehele land moest worden ingeschreven.
Ook wij trokken op van de Ariége naar het land………………………

Nee, gelukkig hoeven wij onze ezel niet te zadelen om ons te laten tellen. De juffrouw van het gemeentehuis kwam de formulieren hoogst persoonlijk aan huis brengen.

Dit is al de tweede keer dat wij ons moeten laten volksstellen, we menen ons te kunnen herinneren dat toen we net hier woonden het ook al eens moest gebeuren.

Want het moet, het is zelfs verplicht om er aan mee te doen volgens een aankondigingsbrief die we al eerder kregen. En dan krijg ik meteen de rare nijging om het juist niet te doen. Maar wat heb je aan gezeur, dus zullen we de formulieren wel braaf invullen en terugbrengen naar diezelfde juffrouw.

Ik ben wel benieuwd of alle inwoners van dit franse land net zo braaf zijn als wij. Ik heb het idee dat bepaalde inwoners van bepaalde wijken in bepaalde grote steden hun middelvinger opsteken als daar juffrouwtjes van gemeentehuizen aan de deuren komt.

De hoofdzaak van de vragen gaat over het huis, ben je eigenaar, hoe stook je, hoe groot is het, en dergelijke. Verder schijnt het belangrijk te zijn of je werkt en wat je dan doet.