zondag 16 januari 2011

We maken wat mee.


Diny heeft tekenles, zoals bekend zal zijn. En om in Saint Martin d’Oydes, zoals dat dorpje heet waar die tekenles gegeven wordt, mee te mogen doen aan dit soort cursussen moet je lid worden van de foyer rural. De gemeentelijke club die activiteiten organiseert.
En die foyer rural had zaterdagavond hun jaarvergadering waar Diny dus ook voor was uitgenodigd. Met na afloop een gezamenlijke maaltijd. En de echtgenoten mocht ook meekomen. Kosten: gratis voor de leden, 15 euro voor de aanhang

Dus dachten we toen die uitnodiging kwam: laten we eens gek doen en ons aanmelden. Dan ontmoet je weer eens andere mensen.

Dus wij er gisteravond om 8 uur naar toe. Toen we binnenkwamen was de vergadering al in volle gang. “Hé, er staat toch duidelijk 8 uur op de uitnodiging”. “Ach dat kan zijn”, verklaarde desgevraagd de voorzitter wat later. Op sommige uitnodigingen stond 8 uur terwijl dat toch echt 7 uur had moeten zijn.
Niet erg, wij komen toch voor het eten, die vergadering kan ons gestolen worden.

Na de vergadering kwam de tekenleraar op ons af, Diny had tot nu toe nog niet haar bijdrage van 15 euro betaald, dat kon nu gelijk voldaan worden. En ik wilde toen ook meteen maar mijn kosten aan die maaltijd betalen.
Maar dat kon slimmer opgelost worden: als een volgend lid van een gezin ook lid wordt van de foyer rural kost dat maar 10 euro. En dan is het eten weer gratis.
Tel uit je winst van 5 euro!

Nog een vermeldenswaardige bijzonderheid is het volgende. Er waren ongeveer 14 volwassenen aanwezig en een aantal kinderen. Van die volwassenen waren er 9 buitenlander, 4 nederlanders, 2 belgen, 1 duitser en 2 engelsen. De fransen waren dus ver in de minderheid.
We hebben trouwens toch al het idee dat het dorp drijft op de activiteiten van die buitenlanders, de voorzitter is een belg, de tekenleraar die ook in het bestuur zit is die duitser en madame le maire is ook oorspronkelijk belgisch.

Maar verder was alles prima, het eten was goed en overdadig, de mensen vriendelijk en de zaal niet erg gezellig.