maandag 11 oktober 2010

Nat.


Wat is het nat deze dagen, het water valt met bakken uit de lucht. Zondag en vandaag viel er maar liefst 101 millimeter regen en dat geeft nu al de natste oktobermaand sinds 2005. Nog niet de natste maand van dit jaar, dat was in mei, maar dat kan nog komen want oktober is nog maar net begonnen.

De grootste narigheid die we daar van hebben is dat ik niet meer met een volgeladen aanhangwagen uit de hangaar kan komen. De helling is te glibberig van al dat water en de auto slipt alle kanten op maar helaas niet heuvelopwaarts.
En dat moet eigenlijk wel want Diny is begonnen met het overbrengen van al het brandhout dat mee moet. Dus de zon moet weer snel gaan schijnen.

Het blijkt dat het dak van les Tamaris behoorlijk goed waterdicht is, alleen de aansluiting van de aanbouw op het huis lekt. Dat is te verhelpen. En ook zit er een regenpijp verstopt.
Het kon erger.

Verder zijn we na de rustdag van gisteren nog weer bezig met de keuken, de wandtegels zitten er voor, de muren zijn geverfd en morgen komen de plavuizen op de vloer. We gaan gestaag verder.

Volgens het pensioenfonds nader ik de magische leeftijd van 65 jaar. Ze stuurden al een overzicht hoeveel ze dan maandelijks aan ons denken over te maken. Zoals verwacht maakt het geen verschil, zolang ze genoeg geld in kas hebben blijven ze ons trouw sponseren.

Diny heeft ook meteen maar AOW papieren aangevraagd en dat was maar goed ook vertelden ze haar na 5 keer doorverbonden te zijn, aanvragen vanuit het buitenland duren altijd veel langer, dus je kan niet vroeg genoeg beginnen met je te melden.
Persoonlijk zie ik weer niet in waarom dat zo zou moeten zijn, maar daar dat ligt aan mij. Ik denk te simpel.