maandag 4 oktober 2010

Notaris.


Eindelijk was het dan zover, vanmiddag is er eindelijk getekend. We hebben een hoop geld geruild tegen een mooi huisje.
Dat huisje houden we voorlopig en die hoop geld en zelfs een klein beetje meer, komt vanzelf over 4 weken weer terug bij de overdracht van Chicane,.
En iedereen is weer tevreden.

De Zwitserse mevrouw heeft met haar zoon en schoondochter het huis prima achtergelaten en nu, zodra ze hun geld binnen hadden, gingen ze weer met gezwinde spoed terug naar die heimat.
Ze vertelde nog wel even dat ze een erg gelukkige tijd hadden gehad in le Tamaris. Dat is mooi.

Daar vandaan zijn we even langs onze verzekeraar gereden om te vertellen dat we een ander huis gekocht hadden en beleefd gevraagd of ze die ook wilden verzekeren. Dat wilden ze graag doen.

Maar daar moesten we ons wel weer eens verbazen over de franse regels. Je gelooft het nooit, maar de verzekerjuffrouw vertelde ons dat we wegens de verhuizing, voor de camper een nieuw nummerbord moeten aanvragen. Dat hoeft niet voor de Peugeot die nog een oud departement gebonden nummer heeft maar wel voor auto’s met de nieuwe nummering. Ik had juist gedacht dat deze nieuwe nummers nu, net als in NL altijd bij de auto bleven. Maar nee, ze zijn blijkbaar adres gebonden. Ik denk weer te simpel voor de franse ambtenaren.

Later zijn we naar le of les (daar zijn we nog niet uit) Tamaris gegaan om eens rustig rond te kijken en van het uitzicht te genieten.
Erg mooi.

Maar morgen: au travaille.