maandag 18 oktober 2010

Weer verder.


Vandaag zijn we gewoon weer verder gegaan met waar we gebleven zijn. Waterleiding en afvoer voor de spoelbakken aangesloten, moeilijke en overgebleven stukjes muur betegeld, keukendeur op maat gezaagd en al dat soort noodzakelijke kleine klusjes die ontzettend veel tijd kosten.

Maar het moet wel gebeuren.

En Diny reed nog maar weer eens een paar keer op en neer om brandhout te halen. 12 m3 hout is toch wel een hele hoop, zeker als je dat allemaal twee keer in de handen moet nemen.
Maar het schiet op.

En voor de afwisseling heeft ze de laden en de deuren van het aanrecht nog een keer geverfd. Dan kunnen die er morgen ook in..

Ik hoop wel dat ik morgen eindelijk de bestelde schoorsteenpijpen kan ophalen, want het wordt hoog tijd dat er een rookkanaal komt in de salon zodat de houtkachel (die trouwens ook nog steeds niet geleverd is) geplaatst kan worden en we kunnen stoken.

Want het was koud vandaag, een smerige schrale noordwestenwind blies achter langs het huis.
Maar als we dan, voor we naar huis gaan om 6 uur, nog even in de tuinkamer kunnen zitten is alles weer goed. Daar schijnt de zon dan nog lekker naar binnen en is het prima uit te houden met een pilsje.
Zonde om naar Chicane te gaan waar de zon dan al lang achter de heuvel verdwenen is.