zondag 19 december 2010

Mazères.


In Mazères is altijd wat te doen. En dan niet wegens al dan niet van kleur verschietende verkeerslichten zoals in Almelo.
Sterker nog, in Mazères zijn helemaal geen verkeerslichten.
Maar dat dorp organiseert altijd wel een of andere festiviteit en in december dus altijd het fête du gras.

Dat waren zelfs de foi gras dagen, het begon vrijdag al. Er zijn daarmee echte kampioensbekers te verdienen door de producteurs. Want je kunt dat foi gras op vele manieren klaarmaken en wie dat het lekkerste doet wint de prijs. Ja inderdaad, ze verzinnen wat.

Vandaag was het een feest van het varken en de eend en een kerst- en paarden/ezel markt met en uiteraard de vide grenier, een rommelmarkt. En daar zijn we naar toe geweest. De hond moest mee want dan komt die ook nog eens onder de mensen en dat is goed voor de opvoeding.

Daar zagen we dat die varkens en die eenden niet echt feest hadden, die hingen dood aan een haak en werden aan hapklare brokken gesneden en aan worst gedraaid of lagen opgevuld op de toonbank.

Voor de meer cultureel ingestelde mens was er een korenfestival in de kerk waar kerstliederen te beluisteren waren. Maar ook daar waren we al weer snel weg omdat die kerk bomvol zat en stond. Alleen helemaal achterin konden we nog staan luisteren en niets zien.
En ook Anka voelde zich niet op haar gemak in die kerk, een weinig vroom hondje blijkt het te zijn.

Maar we zijn er toch weer even uit geweest.