dinsdag 14 december 2010

Muizenissen.


We hebben een muizenplaagje, in onze voorraadkast wordt van levensmiddelen gesnoept en er liggen keuteltjes. Dat moet niet.

Nu hebben we er natuurlijk spijt van dat we 2 katten op Chicane hebben achtergelaten, die hadden hier dankbaar werk kunnen verrichten. Eén kat kan het blijkbaar niet aan.
Dus moeten we zelf aan de slag met een muizenval.

De cabaretier Tom Manders, alias Dorus, heeft ooit een conference over muizenvallen gedaan. Zijn variant was een stukje hout met een scheermesje daarop, waarachter een stukje kaas zou liggen. De volgende dag lag het stukje kaas aan de andere kant. Als de muis de derde dag geen kaas zou vinden, zou hij over het mesje kijken om te zien of er iets aan de andere kant zou liggen: "Hé, vandaag geen kaas," zou hij concluderen en al nee schuddend z'n kopje verliezen.

Maar helaas, onze huismuizen geven niet om kaas dus dat trucje werkt niet.
We hebben het ook geprobeerd met koekjeskruimels. Daar zijn ze wel gek op maar wat er los op ligt kunnen ze pakken zonder dat hun leven gevaar loopt.

Waar ze wel op af komen is chocolade, lekkere pure chocolade.
En dus moest ik enkele korrels van mijn kostbare hagelslag smelten boven het vuur en dat heb ik in het gaatje van de val gegoten.
Dat kleeft vast en ze kunnen het niet heel voorzichtig eruit plukken en opeten, nee daarvoor moeten ze kracht zetten en daardoor klapt de val dicht.

Inmiddels hebben we er 4 achter elkaar gevangen. We zijn benieuwd waar de teller stopt.